עוגת תפוחים של פעם
שהיו מכינות רק סבתות המתכון מאת – אורה ארגוב
המרכיבים–
2 וחצי עד 3 כוסות קמח מנופה
150 גרם חמאה או מחמאה
1/2 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
2 חלמונים
גרידת תפוז או לימון
מילוי –
10 תפוחים מקולפים וחתוכים
1/2 כוס סוכר
1 כפית קינמון
2 סוכר וניל
2 כפות מיץ לימון
ציפוי-
2 חלבונים משוקשקים
אופן ההכנה–
לבשל את חומרי המילוי בסיר כ רבע שעה .
לערבב את מרכיבי הבצק ,קמח להוסיף עד שמתקבל בצק נעים ורך. לתת מנוחה 1/2 שעה במקרר…
לחלק את הבצק ל 2
למרוח את התבנית בחמאה מומסת ,לרדד חלק אחד של הבצק בתחתית התבנית.
לפזר מעל מעט פירורי ביסקווטים או פירורי לחם
לשים מעל את התפוחים המבושלים שהצטננו ,
לכסות שוב בשכבת בצק שרידדנו במשטח מקומח ,
לדקור את הבצק העליון ולמרוח את החלבונים,
להכניס לתנור ל180 מעלות כ- 35 דקות בהצלחה אורה
תגובה אחת על “עוגת תפוחים של פעם”
נשמע מעולה.
מה מידת התבנית הרצויה?
תודה