עוגיות מספאן שקדים
מאת – אתי אסתר גזאלה קטש
המרכיבים –
לבצק –
2 כוסות קמח מנופה
2 שקיות סוכר וניל
2 טיפות מי זהר מהול בכפית במים
4 חלמונים
4 כפות שמן
3 כפות אבקת סוכר
רבע כוס מים או סודה
למילוי –
500 גרם אבקת שקדים
200 גרם אבקת סוכר
חצי כפית אבקת אפיה
2 או 3 חלבונים תלוי בגודל הביצה
2 שקיות סוכר וניל
גרידת לימון
סוכריות לקישוט
אופן ההכנה –
בקערת מיקסר לשים את כל מרכיבי הבצק וללוש מספר דק עד שמוכן.
לאחר שמוכן חשוב לתת לבצק לנוח לפחות חצי שעה לפני שמתחילים לעבוד איתו .
לאחר המנוחה מרדדים אותו דק דק ככל האפשר.
מרפדים תבניות מיוחדות למספאן (או תבניות מאפינס).
מערבבים את המלית ומזלפים לתוך התבניות , ומעל זה סוכריות.
אפייה ב170 מעלות כ20 דקות או עד שזהוב.