קטגוריות
Uncategorized

שקשוקה פוקצ’ה ארוחת ערב פצצה

נועם זיגדון

 

פוקצ’ה שקשוקה

מאת – נועם זיגדון

המרכיבים

לבצק

1 קילו קמח
2  כפות שמרים יבשים
1 כף מלח
2 כפות סוכר
3 כוסות חד פעמי קר
מים פושרים
1/4 כוס שמן

מילוי –

קופסה עגבניות מרוסקות או לבשל 10 עגבניות עם שום ,מלח

פלפל חריף

ביצים לפי הצורך

פטרוזיליה

 

  • אופן ההכנה

להמיס את השמרים עם סוכר וכוס 1 של מים
להוסיף את הקמח
מעל לשים את המלח
להוסיף עוד 2 כוסות מים
לקראת הסוף להוסיף את השמן
לתת התפחה של 40 דקות .

להוריד אוויר .
לחלק את הבצק לכדורים

10 או יותר תלוי בגודל

לשטח בתבנית אישית ליצור שוליים סביב.

להתפיח קצת.

למרוח את הרצועה בביצה ולפזר שומשום
לאפות בתנור בחום 180° כ-5 דקות.
להוציא מהתנור
לשים במרכז  עגבניות מרוסקות,לתבל מלח פלפל חריף ושום.

לשבור מעל ביצה לפזר פלפל שחור גרוס ופטרוזליה קצוצה.
להכניס לתנור שוב עד שהביצה מתבשלת והבצק מקבל צבע שחום

בהצלחה נועם זיגדון 💞

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *