עוגת שיש כשרה לפסח
הכינה ושיתפה
ליזט יחיאל עפ”י מתכון של יפעת רגב
תבנית מלבנית בינונית
המרכיבים –
7 ביצים
כוס סוכר
חצי כוס שמן
כוס וחצי קורנפלור/ קמח תפוחי אדמה
חצי כוס קמח שקדים
חצי כוס מיץ
שקית אבקת אפייה
כחצי חפיסהשוקולד מריר מומס או כף קקאו .
אופן ההכנה –
מקציפים את החלבונים עם חצי כוס מהסוכר,מקציפים את החלמונים עם החצי השני של הסוכר לקצף יציב.
מוסיפים בהדרגה לחלמונים את השמן ומיץ התפוזים ומערבבים מוסיפים את הקורנפלור קמח שקדים אבקת אפיה ומערבבים היטב לתערובת חלקה.
מקפלים ומוסיפים את קצף החלבונים בתנועות עטיפה.
מוציאים כוס מהתערובת בצד מוסיפים את השוקולד המומס.
שופכים את התערובת הלבנה בתבנית ומעליה את תערובת השוקולד יוצרים שיש עם קיסם.
אופים בחום 170 מעלות טורבו כ – 40 דקות