איזה סיר מעלף וטעים
תבשיל אסאדו וחומוס מרוקאי אש
מאת – Sima Arbid
המרכיבים –
קילו אסאדו קוביות
כוס חומוס (להשרות לילה או אפשר לקנות שקית סנפרוסט)
2 שיני שום
גמבה אדומה
2 פלפל יבש אדום
פלפל יבש חריף (לא חובה)
לתיבול:
רבע כוס שמן חד פעמי קר
מלח
כף פפריקה
חצי כפית כורכום
2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה –
לשים בסיר את החומוס המושרה, שן שום, חצי גמבה והפלפלים היבשים (אם אתם משתמשים בחומוס קפוא ומבושל אז אין צורך לבשל )
למלא מים עד למעלה ולהרתיח בלי כלום רק את מה שכתבתי למשך שעה.
במקביל לקחת את קוביות האסאדו
ולסגור אותן במחבת כמה דק מכל צד.
להוסיף לסיר של החומוס.
אחרי שעה חשוב שישארו מים בסיר
אם נגמרים צריך להוסיף.
להוסיף את
השמן מעורבב עם התבלינים.
ולסגור את הסיר לפחות שעה וחצי על אש לא גבוהה ושוב, אם צריך להוסיף מים תוסיפו.
להנמיך את האש לנמוך לעוד חצי שעה .
אפשר לצד התבשיל לשים אורז לבן, חלה או כל דבר שתרצו
בתאבון!