מאפים מלוחים לשבועות
עם גבינת סולוגוני /מוצרלה❤
מאת חני קונאשוילי
המרכיבים –
ל 4 מאפים עגולים.
1 קילו קמח
כף שמרים יבשים
1כף סוכר
רבע כוס שמן
2 וחצי כוסות מים (אולי נצטרך עוד רבע כוס).
(אני שמתי כוס חלב+ כוס ושלושת רבעי מים).
כף מלח.
אופן ההכנה–
בקערה לערבב קמח ושמרים.
להוסיף סוכר.
להתחיל לערבל להוסיף נוזלים.
להוסיף 2 כוסות נוזלים כשזה מתגבש לבצק לערבל כ3 דקות.
להוסיף עןד חצי כוס מים ואת השמן.
לערבל 2 דקות.
לראות אם צריך עוד מים כי הבצק צריך להיות דביק אך לא דליל.
להוסיף את המלח להמשיך לערבל עוד 7 דקות .
לזלף מעל הבצק כף שמן לעגל עם הידיים לכדור חלק.
לכסות בשקית ניילון.
להתפיח 30 דקות ללוש לכסות להתפיח עוד 30 דקות.
ללוש שוב. לכסות ולהתפיח כשעה שעה וחצי.
לרפד תבניות עגולות בנייר אפיה לשמן קלות.
לחלק ל 4 את הבצק.
עם ידיים משומנות למתוח לעיגול בתבנית.
כל פעם לחכות כשתי דקות ואז להמשיך למתוח עם היד עד גודל התבנית.
לחתוך אצבעות גבינת סולוגוני או רצועות מוצרלה
לסדר על הבצק כמו משולשי פיצה.
כל בצק צריך בערך 7-8 אצבעות גבינה.
ללחוץ מעט עם הצבעות כדי לעשות שוליים מסביב לבצק.
לעשות קיפול של השוליים כסנטימטר כך יווצר שוליים גבוהות יותר.
לכסות בשקית רופפת.
להתפיח 30 דקות.
להבריש בביצה מהולה בחלב.
אני זריתי מעט שומשום במשולשי הבצק.
לאפות ב 190 מעלות להזהבה.
בהצלחה חני❤