מפרום כרובית זה הכי טעים בעולם
המתכון עפ”י אילנית בניזרי
מאת – אתי ראובני
המרכיבים-
כרובית מפורקת לפרחים
לבשר-
חצי קילו בקר טחון
בצל מגורד
פטרוזיליה וכוסברה לפי טעם
ביצה
3 כפות פירורי לחם
כפית בהרט
כפית בהרט טריפוליטאי
זה נקרא תבלין למפרום
מלח
פלפל שמן
בלילה לטיגון-
2 ביצים
כוס קמח
כף רסק
מלח
כפית סודה לשתייה
כוס מים קרים
לרוטב-
בצל
2 כפות רסק
פפריקה מתוקה
3 שיני שום
תבלין צ’ילי
מלח פלפל שחור
קינמון
כמון
גזרים
כוס חומוס מבושל
תפוחי אדמה
3 עגבניות
אופן ההכנה –
ראשית נחתוך מהגזע של הכרובית פלחים רחבים ,נשרה את הכרובית במים וסבון המיועד לפירות וירקות כ 10 דקות ,נשטוף היטב ונסנן לייבוש
לעיסת הבשר
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל מגורר
צרור כוסברה קצוצה
צרור פטרוזיליה קצוצה
ביצה
3 כפות פירורי לחם
כפית בהרט מרוקאי
כפית בהרט טריפולטאי (תבלין למפרום)
מלח,פלפל ומעט שמן
לערבב היטב .
נמלא את הכרוביות בפתחים בבשר טחון (ניתן לחרוץ עם סכין פתח באמצע)
נכין בלילה לטיגון ,כוס קמח מנופה,2 ביצים,
כף רסק עגבניות,מלח כפית סודה לשתייה בכוס מים קרים ,לטרוף הכל היטב הבלילה צריכה לצאת במרקם כמו שמנת מתוקה ,אם סמיך מידיי להוסיף מים קרים.
כל פלח כרובית לטבול בנפרד בבלילה ולטגן בשמן עמוק להבה בינונית משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג !
אם נישאר ממלית הבשר לגלגל לקציצות לטבול בבלילה ולטגן
להכנת הרוטב, בסיר שטוח ורחב
לטגן בצל לרצועות עד להזהבה,
להוסיף כף פפריקה שתי כפות רסק עגבניות ,כף תבלין צ’ילי גרוס מתוק 3 עגבניות מגורדות ,פלפל שחור גרוס ,3 שיני שום קצוצות ,מעט פלפל לבן וכפית כמון
(ניתן להוסיף מעט קינמון גם) ,
להוסיף כוס חומוס מושרה ,3 גזרים חתוכים לעיגולים,3 תפו”א פרוסים .
3 כוסות מים רותחים עם כף מרק עוף ומעט מלח
לערבב היטב ,
לאחר שהרוטב מבעבע להניח את הכרוביות והקציצות המטוגנות .במהלך הבישול נרטיב את הכרוביות עם כף מהרוטב
נבשל על להבה נמוכה עד שהחומוס מתרכך !!