קציצות דגים עם זיתים
מאת – Oranit Aruch
המרכיבים –
250 גרם דג טונה טחון
250 גרם דג נסיכת הנילוס טחון
(אפשר להכפיל את הכמיות של הדגים)
1 בצל
2 שיני שום
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
ביצה
כף וחצי פירורי לחם
כף שמן
כף פפריקה מתוקה
כפית כורכום
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית כמון
קופסת שימורים של זיתים ללא גלעין (מומלץ להרתיח עד שהמים מתאדים ולשטוף במים קרים)
לרוטב:
שמן
גמבה אדומה
פלפל חריף
5 שיני שום
כף פפריקה מתוקה
כפית כורכום
כפית מרק עוף פרווה
כפית שטוחה כמון
כפית סוכר
חצי קופסא של עגבניות מרוסקות
כוס וחצי מים
חצי לימון חתוך לפרוסות
אופן ההכנה –
את הדגים נטחן , נעביר לקערה ונוסיף את כל שאר המרכיבים .
נערבב טוב הכל ונשים במקרר לחצי שעה.
בנתיים נכין את הרוטב.
נטגן את הירקות ולאחר מכן נוסיף את שאר המרכיבים וניתן לרוטב להתבשבל על אש נמוכה .
את תערובת הקציצות נוציא ונעשה מהם קציצות וישר נעביר לרוטב .
לאחר שהקציצות בתוך הרוטב נבשל עוד כ30 דק’ עד שמוכנות .
בהצלחה !