ריבת משמש
עכשיו זה הזמן לשימור הפרי והכנת קונפיטורה בייתית
מאת – שרה קבבצי
המרכיבים –
קילו משמש- נטו חצויים או רבעים (אחרי שטיפה והוצאת הגלעינים)
700 גרם סוכר
תפוח עץ מקולף חצוי לשניים כולל החרצנים
מיץ מחצי לימון בינוני.
אופן ההכנה –
לתוך סיר מתאים להכניס את המשמשים, סוכר, תפוח ומיץ לימון
לערבב טוב טוב .
לאחר שרותח לבשל על אש נמוכה
לערבב כל כמה דקות.
זמן הבישול בערך שעה
להעביר לצנצנות מעוקרות
להפוך על השיש .
לאחר מכן לאחסן במקום מוצל או במקרר
לאחר הפתיחה רק במקרר
תגובה אחת על “מתכון לריבת משמש – עכשיו העונה להכין אותה”
בישול ריבת המשמשים : מה עם הוצאת קצף לבן מהסיר? מה עם הוספת תיבלון כטיפה מפח טיפה קינמון או הל. ומיץ
לימון ששומר על אריכות ימיה של הריבה ועל גוון צלול יותר בריבה?? תודה מראש