מכירות את התחושה של קציצות נימוחות בפה?
כאלו שנחתכות בקלות ,ברוטב פיקנטי מעגבניות טריות
הן באות בטוב עם אורז, עם מקרוני, עם פירה,
ואפילו בלחמניה.
בקיצור,
את הקציצות האלו לא תפסיקו להכין, בהתחייבות!
מתכון לקציצות בשר
מאת – הילה שבת
המרכיבים –
לעיסת הקציצות:
חצי קילו בשר טחון
צרור כוסברה
2 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים בפומפייה
בצל בינוני קצוץ
ביצה
כוס חד פעמי של פירורי שניצל
כפית ראס אל חנות
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
3 עגבניות
3 שיני שום
בצל בינוני
קופסא קטנה של רסק עגבניות
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה
כפית כמון
כף אבקת מרק
חצי כף מלח
כפית סוכר
2 כוסות מים חמים
צרור כוסברה קצוץ דק
אופן ההכנה –
לקציצות:
מטגנים את הבצל ומערבבים את כל המרכיבים יחד לעיסה אחידה.
מגלגלים לכדורים בינוניים, ומניחים בצדאו במקרר.
אופן הכנת הרוטב:
מגרדים בפומפייה את העגבניות.
כותשים את שיני השום לקערת העגבניות המרוסקות
ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את העגבניות לסיר ומבשלים על אש נמוכה עד להצטמצמות הנוזלים.
מוסיפים קופסא קטנה של רסק עגבניות, את התבלינים , סוכר והמים ומביאים לרתיחה.
לאחר שהרוטב רותח ,מניחים את הקציצות ומפזרים כוסברה מלמעלה
נותנים לסיר בישול של כחצי שעה על אש בינונית.
בתאבון!!