תבשיל של קציצות פרגית
מתכון לקציצות פרגית
מאת – יעל כהן
המרכיבים-
לקציצות-
חצי קילו פרגית טחונה- אפשר חזה עוף
1 בצל לבן קצוץ דק דק
מעט עלי סלרי קצוצים דק
כוסברה קצוצה
פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
כורכום
מעט כמון
מעט פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
מעט תבלין לשווארמה
2 כפות שיבולת שועל/ פירורי לחם
לרוטב-
בצל קצוץ
סלרי עלים חופן קצוץ
פלפל חריף
מלח פלפל שחור
פפריקה מתוקה
מעט כורכום
כוסברה קצוצה
אופן הכנה –
תערובת הקציצות –
לערבב היטב הכל, להניח במקרר כחצי שעה לספיגת טעמים ואיחוד.
לגלגל קציצות שטוחות ולטגן עד לקבלת צבע יפה
הרוטב-
לטגן בצל אחד עד הזהבה יפה
להוסיף סלרי כולל העלים קצוץ להמשיך בטיגון ולהוסיף אם אוהבים פלפל חריף
תיבול: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כורכום ומעט חריפה לערבב לפתוח את התבלינים בשמן ולהוסיף כוס וחצי מים חמים לחכות לרתיחה ולהוסיף את הקציצות המטוגנות ומעל קצת כוסברה ולבשל על אש נמוכה חצי שעה.
בהצלחה