![](https://scontent.fsdv1-2.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/176743063_4258143244208837_5292495072367391675_n.jpg?stp=dst-jpg_s600x600&_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=b9115d&_nc_ohc=s_2NUa4vo9EAX9Lv64r&_nc_ht=scontent.fsdv1-2.fna&oh=00_AT-WUOOuAIQA0Eh9HAcGVRTkGkB1zZEbYerDo9nM-K7_Ug&oe=635A0171)
חמין עלי מנגולד, חומוס ובשר
מאת – Margit Bar-Zvi
המרכיבים:
קילו בשר צלעות או כל בשר מעט שמן שמתאים לחמין
2 חבילות עלי מנגולד
1/2 קילו חומוס
7 תפוחי אדמה קלופים
שיני שום קלופים.
4-5 ביצים
תבלינים: מרק עוף, כורכום, פלפל שחור גרוס ומלח .
אופן ההכנה –
פורסים חבילת עלי מנגולד אחרי שמפרידים את הגבעול, וחותכים אותה לפרוסות.
על עלי המנגולד פורסים את החומוס שהושרה לילה מראש ונשטף היטב.
מתבלים בתבלינים.
מוסיפים את הבשר ותפוחי האדמה .
מוסיפים את הביצים.
מפזרים שיני שום שלמות .
מוסיפים מים עד לכיסוי מושלם.
מביאים לרתיחה ומבשלים לפחות שעה על אש נמוכה.
לאחר מכן להכניס לתנור בערב שבת בשעה מאוחרת
בחום של כ 140 מעלות , לבדוק בלילה אם לא חסרים נוזלים ואם יש צורך להגביה את חום התנור.
בתאבון.
![](https://scontent.fsdv1-2.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/176435223_4258142954208866_6638250965935775880_n.jpg?stp=dst-jpg_s600x600&_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=b9115d&_nc_ohc=rC-4EC3GPW8AX__cLsL&_nc_oc=AQliMWtsMjzkp8cJhQHkLSvNxkN1cE1hnd7hZGAt97M9IH2wA8Ruw_MsLDNeDhC96To&_nc_ht=scontent.fsdv1-2.fna&oh=00_AT_5DlfhPzPzzyw_nPM6SmXfoK3XhPl015k96-X2m71Q0Q&oe=635CA169)
צילום – Margit Bar-Zvi
![](https://scontent.fsdv1-2.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/176435223_4258142954208866_6638250965935775880_n.jpg?stp=dst-jpg_s600x600&_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=b9115d&_nc_ohc=rC-4EC3GPW8AX__cLsL&_nc_oc=AQliMWtsMjzkp8cJhQHkLSvNxkN1cE1hnd7hZGAt97M9IH2wA8Ruw_MsLDNeDhC96To&_nc_ht=scontent.fsdv1-2.fna&oh=00_AT_5DlfhPzPzzyw_nPM6SmXfoK3XhPl015k96-X2m71Q0Q&oe=635CA169)