קטגוריות
Uncategorized

מתכון למריטוצ’י – קינוח איטלקי ממולא קצפת שהוא תחליף לסופגניות

Alik Mila Strigunov

מריטוצ’י הן סופגניות איטלקיות ממולאות בקרם קצפת

קינוח מאוד מוכר באיטליה,

תחליף לסופגנייה מטוגנת כי אופים אותה .

הכינה  – Alik Mila Strigunov

אפשר גם לטגן

המרכיבים-

חצי קילו קמח (לחם עדיף)

חצי כוס סוכר

כף שמרים יבשים או 25 גרם טריים

200 מ”ל חלב (3/4 כוס)/מים לפרווה

2 כפות דבש או מייפל או סילאן

ביצה

2 חלמונים

100 גרם חמאה/מרגרינה לפרווה

חצי כפית מלח

לקרם קצפת –

500 מ”ל שמנת מתוקה (אפשר שמנת אחת וחבילה של מסקרפונה לקרם עשיר יותר כמו באיטליה)

אפשר שמנת פרווה

אינסטנט פודינג וניל

אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה –

לקערת המיקסר נערבב את כל המרכיבים היבשים. נוסיף ביצים, דבש וחלב ונמשיך בלישה כ 5 דקות. נוסיף קוביות חמאה ומלח ונמשיך ללוש עוד כ- 5 דקות .

נעביר את הבצק שהתקבל לקערה משומנת ונתפיח את הבצק עד שעה וחצי .

נחלק לכדורים – 50 גרם לכל כדור. נגלגל לכדורים קצת בצורת אליפסה.

,נניח על נייר אפייה, נכסה במגבת וניתן לבצק לתפוח שוב כשעה . לאפיה-

של המריטוצי- נבריש ביצה ונכניס לתנור שחומם ל180 מעלות בערך20-30 דקות.

אם מטגנים- נחמם שמן ל170 מעלות טמפרטורה בינונית לא גבוהה.

נטגן  מכל צד ונוציא על נייר סופג.

אפשר להבריש בסירופ סוכר .

בסירופ סוכר.

הקרם –

להקציף שמנת מתוקה ופודינג לקרם יציב. להעביר לשקית זילוף. חותכים את המריטוצ’י במרכז חצי חיתוך.

ממלאים בקרם ומיישרים עם סכים.

בוזקים אבקת סוכר .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *