עוגת אגוזים ושוקולד – עונג שבת – עוגה טעימה שהכנתי לשבת
מאת – דורית כהן
המרכיבים-
3 ביצים
50 גר’ שוקולד מריר מגורד
1/3 כוס שמן
כוס אגוזי מלך טחונים גס
3/4 כוס סוכר
1/3 כוס שמנת מתוקה /שמנת חמוצה
3/4 כוס קמח תופח
קרם –
1/3 כוס חלב
1/2 חבילה אינסטנט פודינג
חבילה שמנת מתוקה 250 מ”ל
50 גר’ שוקולד מגורר לקישוט
אופן ההכנה –
נפריד ביצים ונקציף חלבונים עם סוכר.
להוריד מהירות מיקסר ולזרזף את השמן
ואת 1/3 שמנת מתוקה.
אחר כך החלמונים .
נערבב קמח שוקולד מגורד וקמח.
נוסיף בקיפול את תערובת הקמח עד שהתערובת חלקה.
נעביר לתבנית משומנת ארוכה או עגולה 24
נאפה 170 מעלות 40 דקות.
לאחר האפיה – נרטיב עם חצי כוס מים רותחים לערבב עם כפית נס קפה וכפית סוכר.
לאחר שמתקרר נקציף שמנת עם 1/3 חלב וחצי אינסטנט.
נקשט את העוגה מלמעלה עם אגוזים ושוקולד מגורד.
וואוו עונג שבת העוגה הזו
תודה לדורית כהן על שיתוף המתכון
2 תגובות על “עוגת אגוזים ושוקולד – עונג שבת – עוגה טעימה שהכנתי לשבת”
לאחר האפיה – נרטיב עם חצי כוס מים רותחים לערבב עם כפית נס קפה וכפית סוכר.
השלב הזב לא ברור ,האם הכוונה לערבב כפית נס וסוכר במים רותחים ואת זה
נשפוך על העוגה
כן בדיוק