
מתכון לקובניות
אליפות ליאור לגמי
המרכיבים –
לבצק:
ק”ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כף מלח
3 כוסות מים
חבילה 200 גר חמאה או מחמאה
אופן ההכנה-
בקערת המיקסר ללוש את כל החומרים ביחד עד לקבלת בצק אחיד וחלק,
10 דקות לישה איטית .
להתפיח למשך שעה. לחלק את הבצק 12 חלקים.
כל חלק לפתוח ביד על משטח משומן במעט מאוד שמן, למרוח בחמאה או מחמאה רכה. ולגלגל לנחש ואח”כ לגלגל לצורת שבלול לקובניה. לשים בתבנית.
למרוח בחלמון של ביצה (צהוב) ולפזר שומשום.
לתת תפיחה של 40 דקות
ולאפות בחום של 200- 180 מעלות בתנור שחומם מראש עד להשחמה.
להגיש שבת בבוקר עם ביצים ,גבינות ,סלטים