עוגיות משומשום מלא שמתאימות לפסח.
טעים, בריא וקריספי, פשוט נשנוש כייפי.
מאת – צביה אורן
המרכיבים –
1 כוס של שומשום מלא או רגיל קלוי מעט (כוס מדידה סטנדרטית של אפייה)
1/3 כוס אבקת סוכר
1/3 כוס קמח אבקת שקדים דק
1/4 כוס שמן
קמצוץ מלח
2 חלבונים (הלבנים בלבד)
אופן ההכנה –
את השומשום יש לקלות מעט במחבת.
תחילה מחממים את המחבת, כשהיא חמה יש להניח את השומשום במחבת ומעט להזהיב, לא יותר מדי.
יש להמתין שיתקרר.
בתוך מיקסר מוסיפים את החלבונים ומעט לערבל.
להוסיף את אבקת הסוכר עד שאבקת הסוכר נבלעת בחלבונים.
מוסיפים בהדרגה את השומשום הקלוי.
ולאחר מכן את המלח, ואת קמח השקדים הדק.
מערבבים היטב ומחכים עם התערובת כ-20 דקות.
יוצרים כדורים, מרטיבים מעט את הידיים, מגלגלים לכדורים ועם האצבע מועכים כמה שיותר דק, בתבנית אפייה עם נייר אפייה.
אופים ב-170 מעלות טורבו 20-25 דקות עד להשחמה קלה.
להוציא מהתנור להמתין עד שיתקררו ואז אפשר להכניס לקופסא.