קטגוריות
Uncategorized

מצאתי לכם את המתכון המושלם למג’דרה

 

כוכי טיפוח ויופי
תקשיבו זה המתכון המושלם ביותר למג’דרה
והסוד הבצל המתקרמל והרבה ממנו
המתכון מאת -כוכי
המרכיבים –
לאורז:
חצי כוס עדשים ירוקות
1.5 כוסות אורז יסמין או בסמטי
מלח
פלפל גרוס
כמון
לבצל:
3 בצלים לבנים חתוכים לרצועות
2 כפות סילאן/2 כפות סוכר חום
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה –
בסיר קטן עם מים רותחים ,
נרתיח את העדשים כרבע שעה לאחר מכן נסן ונשטוף במים קרים (חובה!)
במחבת גדולה:
נטגן את הבצלים עד לשקיפות נוסיף את התבלינים והסילאן ולאחר מכן נוסיף כל פעם שלוק של מים רותחים למחבת עד שמצטצטם ונחזור על הפעולה עד שהבצל מתקרמל ונהפך לריבה (לוקח בערך 20 דקות עדיף לעשות את זה בזמן שהאורז מתבשל)
בסיר גדול:
נטגן את האורז בשמן רותח עד שמשנה קצת את הצבע ללבן נוסיף את התבלינים והעדשים נוסיף 3 כוסות מים רותחים נביא לרתיחה ולאחר כמן ננמיך את האש ונבשל כ20 דק. לאחר מכן נכסה במגבת כ10 דקות ונוסיף את הבצל המטוגן
נגיש עם מלא בצל מטוגן מלמעלה
תהנו בתאבון

2 תגובות על “מצאתי לכם את המתכון המושלם למג’דרה”

אתמול אכלתי את האורז הזה במסעדה ביפו טעים מאד הבצל משדרג את המנה המשעממת הזו

מנסיון, עדשים ירוקות ושחורות לא מתרככים כשמבשלים אותם זמן קצר עם מלח (רק בבישול ארוך….) .
חוץ מזה המתכון מעולה….

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *