וואוו לא להאמין כמה שהיא נימוחה ורכה עוגת שיש מעלפת
אי אפשר להפסיק לישר וליישר
מתכון באהבה עוגת שיש גבוהה/פרווה
מאת – דרורית אוברפרשט
טיפים להצלחת העוגה-
לאפות בתבנית אנג׳ל
לא לשמן את התבנית!
חום התנור 160 מעלות סטטי
זמן אפיה בערך שעה ועשר דקות, אחרי שעה רצוי לבדוק.
כאשר מוציאים את התבנית מהתנור מיד הופכים את העוגה על הרגליים.
החומרים נמדדו בכוס חד פעמי חמה
המרכיבים-
6 ביצים גודל לארג׳
כוס וחצי
קורט מלח
כוס שמן
כוס מיץ תפוז סחוט
כף תמצית וניל
2 ורבע כוסות קמח עוגה מנופה- או רגיל
1 שקית אבקת אפיה
אופן ההכנה-
נפריד חלמונים וחלבונים
קערת המיקסר נקציף את החלבונים עם חצי מהסוכר, וקורט מלח
בקערה שניה
נערבב את חלמונים ,השמן ,וניל ,מיץ תפוזים ,קמח ,סוכר אבקת אפיה
לערבב את כל החומרים עד לקבלת מסה חלקה.
נאחד בין שתי המסות-
להוסיף את בכמה פעימות , החלבונים המוקצפים ולערבב בתנועת קיפול, ושוב להוסיף חלבונים ושוב ..
לצקת לתוך סיר אנג׳ל ולהשאיר בקערה בערך 2 כוסות מהקרם
להוסיף 2 כפות קקאו מנופה 2 כפות מים
לערבב היטב ולצקת מעל הקרם הלבן שמחכה בתבנית.
קחו מזלג ותציירו שמיניות, ולהכניס לאפיה
כאמור 160 מעלות כשעה ועשר דקות
בהצלחה
8 תגובות על “לא להאמין כמה שהיא נימוחה ורכה עוגת שיש מעלפת אי אפשר להפסיק לישר”
מה עם החלמונים?
מוסיפים לתערובת העוגה כמובן
הי
מה עם החלמונים?
מוסיפים לתערובת כמון
מה אפשר להסיף
במקום מיץ תפוזים סחוט
אין להשיג תפוזים אפשר מבקבוק ספרי גם או חברה אחרת אודה לכם על תשובה מהירה אני רוצה להכין את עוגת השיש שלכם
מיץ מוכן
אם משתמשים בקמח עוגה תופח עדיין יש צורך באבקת אפייה?
למה לא קמח עוגה תופח?