קטגוריות
Uncategorized

מתכון לטבחה בזילי טריפוליטאית

 

Gal hayun

טבחה בזילי

תבשיל ירוק אפונה עם בשר

מהמטבח הטיריפוליטאי של הסבתות .

מבוסס על פי מתכון שרה בן ניסן

עם שינויים קטנים

המרכיבים –
לבישול הבשר

מעט שמן
2 כפות פפריקה מתוקה אפשר לערבב עם חריפה
מלח , פלפל שחור
מים לבישול
כ- קילו קוביות בשר אוסובוקו או צלעות,צלי כתף אפשר עצמות מוח ,כמובן טרי
לבשל כשעה וחצי עד שהבשר מתרכך.

למי שיש סיר לחץ – אפשרי .

לאחר מכן נכין רוטב או במקביל בסיר רחב

לרוטב –

3-4 כוסות אפונה ירוקה טרייה או קפואה
1 בצל קצוץ גדול
חב’ כוסברה קצוצה
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה
חצי צרור שמיר

כמה ענפי סלרי קצוץ

חבילה מנגולד ,תרד
4 שיני שום

תפוחי אדמה 4,5

אופן הכנה –

את הבשר לבשל לפי ההוראות למעלה .

אחר כך בסיר נפרד

לטגן בצל ולהוסיף כל הירוקים , לטגן טוב,טוב כמה דקות  ולהוסיף שום ותפוחי אדמה, תבלינים מלח , פלפל שחור .

להוסיף אפונה ואת הבשר המבושל עם חלק מהנוזלים .

אפשר להוסיף קוקלות מעל ליחצו כאן יש מתכון –

זה הסיר הכי טעים לשבת – חמין חיטה עם קוקלות

הבישול עד שהכל רך ומבושל היטב והרוטב מצטמצם.

בתאבון

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *