טבחה בזילי
תבשיל ירוק אפונה עם בשר
מהמטבח הטיריפוליטאי של הסבתות .
מבוסס על פי מתכון שרה בן ניסן
עם שינויים קטנים
המרכיבים –
לבישול הבשר
מעט שמן
2 כפות פפריקה מתוקה אפשר לערבב עם חריפה
מלח , פלפל שחור
מים לבישול
כ- קילו קוביות בשר אוסובוקו או צלעות,צלי כתף אפשר עצמות מוח ,כמובן טרי
לבשל כשעה וחצי עד שהבשר מתרכך.
למי שיש סיר לחץ – אפשרי .
לאחר מכן נכין רוטב או במקביל בסיר רחב
לרוטב –
3-4 כוסות אפונה ירוקה טרייה או קפואה
1 בצל קצוץ גדול
חב’ כוסברה קצוצה
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה
חצי צרור שמיר
כמה ענפי סלרי קצוץ
חבילה מנגולד ,תרד
4 שיני שום
תפוחי אדמה 4,5
אופן הכנה –
את הבשר לבשל לפי ההוראות למעלה .
אחר כך בסיר נפרד
לטגן בצל ולהוסיף כל הירוקים , לטגן טוב,טוב כמה דקות ולהוסיף שום ותפוחי אדמה, תבלינים מלח , פלפל שחור .
להוסיף אפונה ואת הבשר המבושל עם חלק מהנוזלים .
אפשר להוסיף קוקלות מעל ליחצו כאן יש מתכון –
הבישול עד שהכל רך ומבושל היטב והרוטב מצטמצם.
בתאבון