קטגוריות
חגים צמחוני ראש השנה

פשטידת מחמאר של סבתא

מורן ניזרי

המתכון מבית אמא

פשטידת מחמאר

מורן  ניזרי

 

המרכיבים-

8 תפוחי אדמה

ביצה קשה

8 ביצים

מעט מיץ מחצי לימון

שקית אבקת אפייה

צרור כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל שחור

מרק עוף

כורכום

לפי טעם

אפונה וגזר מקופסה

אופן הכנה –

להרתיח 8 תפוחי אדמה וביצה אחת
לאחר שבודקים תפוחי אדמה רכים מורידים מהגז ומסננים מהמים.
כשמתקרר מועכים אך לא ממש כמו לפירה קצת פחות שיהיו גושים קטנים.
שמים בקערה את תפוחי האדמה המעוכים עם קוביות מהביצה קשה,
על כל תפוח אדמה שמים ביצה אחת.
אז מוסיפים 8 ביצים. מערבבים היטב
מוסיפים מיץ לימון  אבקת אפייה ותבלינים .
קוצצים גם כוסברה, טועמים אם חסר משהו מוסיפיםגזר ואפונה .

לערבב
הכל יחד להכניס לסיר שמתאים גם לתנור .

מחממים כחצי כוס שמן בסיר .
מוסיפים את כל הבלילה פנימה . מטגנים על אש גבוהה 5 דקות בערך.

אחר כך מנמיכים לעוד 10 דקות ומיד אחרי זה להכניס  לתנור חום 170 מעלות לפחות 50 דקות עד שזהוב.
כשהיא מוכנה מניחים מפית מטבח על השיש ומרטיבים אותה במים קרים ומניחים את הסיר לדקה על המפית הרטובה כך היא מתנתקת מיד.
הופכים על צלחת או מגש.
בתיאבון😍

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *