במיוחד לקראת החורף – עוגת שכבות שוקולד וקצפת מעלפת
מאת – Lihi Mizrahi Barami
המרכיבים –
6 ביצים מופרדות
1 פודינג שוקולד
2 פודינג וניל
2 כוסות חלב
3 שמנת מתוקה
1 שמנת חמוצה
חפיסתשוקולד חלב
חפיסת שוקולד מריר
1 סוכר וניל
אופן ההכנה –
לבסיס העוגה:
תחילה מקציפים את החלבונים
עם 2 כפות סוכר לקצף עמיד.
במקביל, בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם הפודינג שוקולד עד למרקם אחיד.
מקפלים את תערובת החלמונים עם הקצף הלבן עד לקבלת מרקם אחיד.
מעבירים לתבנית מרובעת גבוהה ומכניסים לתנור ל20 דק’ בחום של 180 מעלות.
לקרם:
מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה עם הפודינג וניל, החלב והסוכר וניל עד לקבלת קרם חלק.
בסוף ההקצפה מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים קלות.
שופכים את הקרם על העוגה לאחר שהצטננה ומעבירים למקרר.
לגנאש השוקולד :
מחממים את המיכל ה3 של השמנת המתוקה עם חצי חבילת שוקולד חלב וחצי חבילת שוקולד מריר עד לקבלת מרקם קרמי ונוזלי ולבסוף שופכים על העוגה ומגישים!
בהצלחה!!