עוגת שוקולד עסיסית רכה וטעימה בטירוף
מאת – מאיה בוטראשווילי
המרכיבים –
כוס קמח תופח
כוס סוכר
כוס שמן
4 ביצים
כוס שוקולית
חצי מיכל שמנת מתוקה/צמחית
לגנאש:
מיכל שמנת מתוקה/צמחית
חפיסת שוקולד מריר
אופן ההכנה –
ראשית, נחמם תנור לחום של 180 מעלות.
בקערה גדולה נתחיל לערבב עם מטרפה את כל המרכיבים יחד על
פי הסדר הרשום.
לאחר שעטרפנו טוב טוב ואין גושיפ נעביר לתבנית מתאימה
ונשלח לתנור לכ40 דק’ עד שהעוגה מוכנה.
בנתיים , כאשר העוגה מעט מתקררת נכין את גנאש השוקולד .
נחמם בסיר קטן את השמנת וכשאר היא מעט לפני רתיחה נכבה
ונוסיף את השוקולד ונערבב היטב עד שהכל נמס ואחיד.
לפני שנשפוך את הגנאש על העוגה , כדאי לחורר אותה עם קיסם
שהשוקולד יכנס לבפנים וירטיב את העוגה .
בהצלחה ! שבת שלום !