
זאת עוגת שיש מוצלחת מאוד שילוב של מתכונים
יצאה ממש מוצלחת
מתכון מאת – נוע אלוני
ממליצה על תבנית סיר פלא קוטר 24 או אנג’ל עם החור
המרכיבים-
6 ביצים
כוס ורבע עד חצי סוכר
שקית סוכר וניל
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
2 וחצי כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
לשיש –
1/3 כוס שמן
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס קקאו
1/3 כוס מים
אופן ההכנה –
לתערובת הקקאו – לבשל בסיר קטן: 1/3 שמן 1/3 סוכר 1/3 קקאו 1/3 מים מערבבים על אש נמוכה ומניחים בצד שיתקרר.
הכנת העוגה –
מפרידים את הביצים.
מקציפים את החלבונים ומוסיפים כוס סוכר בהדרגה.
הסוד להצלחה הוא לא להקציף את החלבונים יותר מדי .
מוסיפים לחלמונים שארית הסוכר, וניל, שמן, מים או מיץ תפוזים, ובסוף מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה.
ואז בתנועות עטיפה מוסיפים את קצף החלבונים לקערת החלמונים ומערבבים בעדינות לבלילה אחידה.
את התערובת קקאו שופכים מסביב לכל התערובת הסופית בקערה וכל הסוד של השוקולד לעשות קיפול ממש ממש קטן , ככה השוקולד נשמר כמו עוגת שמרים!!
מעבירים בעדינות לתבנית .
לשמן רק את הקרקעית.
מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 35-45 דקות בערך.