
קציצות בקר ואפונה זה יוצא מעדן
מאת – Orit Akrabi
המרכיבים –
חצי קילו בשר טחון
בצל גדול מגורד בפומפיה
ביצה
3 כפות פירורי לחם
כפית ראס אל חנות
חצי כפית כמון
כף שטוחה א. מרק עוף
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפרקיה חריפה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לרוטב:
בצל קצוץ
פלפל אדום חתוך קטן
כף גדושה רסק עגבניות
כף א.מרק עוף
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1-2 כוסות אפונה קפואה (כמה שאוהבים)
אופן ההכנה –
תחילה נשים בקערה גדולה את כל מרכיבי הקציצות ונלוש היטב מספר דק’.
לאחר שהעיסה אחידה, מומלץ לשים במקרר לכחצי שעה לספיגת טעמים אך לא חובה.
לאחר מכן, נגלגל את עיסת הקציצות לקציצות בגודל כדור פינג פונג.
במחבת רחבה עם שמן נטגן את הקציצות עד השחמה קלה.
בנתיים בסיר רחב ושטוח נכין את הרוטב לקציצות.
נטגן את הבצל והפלפל מספר דק’ ונוסיף את הרסק והתבלינים.
לאחר מכן נשים את הקציצות ונכסה בגובה של כחצי מגובה הקציצות במים רותחים, ונבשל על אש בינונית לפחות כחצי שעה.
לאחר חצי שעה נוסיף את האפונה ונבשל עוד לפחות כרבע שעה.
בהצלחה!