מופלטה למימונה
אביבה איפרגן
המרכיבים-
1 קילו קמח
1 כף שמרים
1 כף סוכר
בערך 2 וחצי כוסות מים פושרים
1 כף מלח
2 כפות שמן רגיל
אופן ההכנה-
להכניס הכל למיקסר עד קבלת בצק רך,להוסיף בהדרגה מים אם יש צורך
מנוחה של כחצי שעה
לקרוץ עיגולים(50-60 גרם)
להכניס לתבנית עם שמן.
לעטוף היטב את הכדורים בשמן.
את המופלטות אני מכינה במולטישף.
פותחים כדור בעזרת ידיים משומנות מניחים על המחבת החמה . הופכים ומיד שמים עוד עיגול מעל כך אחד מעל השני ערימה
תרבחו ותסעדו.
מגישים עם חמאה ודבש