
פשטידת פילו וגבינות נהדרת לשבועות
מאת – אילנה טל
המרכיבים-
חבילת בצק דפי פילו
250 גרם גבינת חמד מגורדת בפומפייה
חופן בולגרית מגורדת
גביע קוטג’ 5%
מיכל 250 מ”ל של שמנת לבישול
3 ביצים
מעט מלח (הגבינות כבר מלוחות)
פלפל שחור לפי הטעם
חופן גבינה צהובה מגורדת לחלק העליון של הפשטידה
אופן ההכנה –
בקערה גדולה לערבב יחד את כל הגבינות והביצים.
התערובת מעט נוזלית וזה בסדר.
משמנים תבנית עגולה קוטר 30 ומניחים דף פילו אחד על התחתית+הדפנות.
את כל דפי הפילו הנותרים מפרידים, וטובלים אחד אחרי השני בתערובת ממש כמו שזה נשמע ושמים בתבנית בצורה חופשית.
לא נורא אם העלים נשברים, פשוט תטבלו בתערובת ותניחו בתבנית בכל צורה שתרצו.
חשוב להביא אתכם את כל תערובת הגבינות והביצים תוך כדי שאתם טובלים את דפי הבצק בקערה, ולא להשאיר תערובת גבינות בקערה.
לאחר שסיימתם עם דפי הפילו והגבינות
פזרו מעל הכל את הגבינה הצהובה המגורדת
והכניסו לתנור שחומם מראש לאפייה ב180 מעלות עד הזהבה עד השחמה קלה.
בהצלחה!

2 תגובות על “אל תתנו לפשטות להטעות אתכם – פשטידת פילו וגבינות היא הרבה יותר מסך מרכיביה”
דפי פילו – חבילה של 300 גר׳ או 500 גרם?
חבילה גדולה 500