קציצות תפו”א וירק
מאת – פרח שמעון אביטן
המרכיבים –
6 תפוחי אדמה
בצל גדול
2 גזרים
2 קישוא
צרור פטרוזיליה
2 ביצים
4 כפות פירורי לחם
3 כפות קמח
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
אופן ההכנה –
לתוך קערה נגרר על פומפייה את התפוא , הבצל , הגזרים והקישוא.
בשלב הזה ניתן לסחוט מעט את הירקות להוציא מהם נוזלים טך לא חובה .
נוסיף לקערה את שאר המרכיבים , נתבל וניתן לזה כחצי שעה מנוחה לספיגת טעמים .
בנתיים נחמם מחבת עם שמן .
נעגל קציצות ונטגן .
אפשר גם את הקציצות לשים על תבנית משומנת בתנור .
בתאבון !!!
8 תגובות על “אלה הכי טעימות – לביבות/קציצות ירק”
אנני מכינה את זה אבל במקום פירורי לחם וקמח אני משתמשת בחלות שנשארו משבת משרה אותם במים וסוחטת אותם
בהחלט סבבה
2 ביצים זה לא מעט לכמות של הירקות שצויינה במתכון?
לא , זה מספיק בהחלט
6 תפ”א + 2 קישואים + הבצל, מפרישים
ה מ ו ן…… נוזלים ברגע שהם פוגשים את המלח.
כמות הפירורים והקמח אפילו לא מדגדגים את הנוזלים. כך שחייבים לסחוט את הנוזלים.
אין מצב שאפשר לעגל ולטגן…..
המתכון כפי שהוא, מתאים יותר לאפיה….
מתכון נהדר
אם רוצים להפוך את המתכון לטבעוני, אכן יש לסחוט את הנוזלים. להוסיף לנוזלים קורנפלור ושיבולת שועל דקה. לתת לספוג את הנוזלים, עד שיהפוך לעיסה דביקה ואז להעביר לירקות
מעולה