מתכון לפאי פרג
מאת – Ashbel Dorani Irit Shlomi
המרכיבים –
לתחתית הבצק:
2 כוסות קמח רגיל
1/3 כוס אבקת שקדים
150 גרם חמאה
חצי כוס סוכר (אפשר מעט פחות)
1 צהוב ביצה (חלמון)
למלית הפרג:
1/2 קילו פרג טרי טחון (חשוב שיהי טרי!)
1 כוס סוכר
כף דבש
כוס וחצי מים/חלב
50 גרם חמאה
גרידה מלימון 1
1 לבן ביצה (חלבון)
4 כפות אגוזי מלך קצוצים
2 כפות צימוקים (לא חובה)
אופן ההכנה –
במיקסר עם וו גיטרה נשים את כל מרכיבי הבצק ונלוש עד איחוד לבצק רך ונעים.
כשליש מכמות הבצק ניקח ונכניס למקרר לכיסוי הפאי.
ניקח תבנית המתאימה לפאי , ונשטח את שאר הבצק על משטח עם נייר אפייה ומעט קמח, ולאחר מכן נשים בתבנית , גם בצדדיו , ומעט נחורר עם מזלג.
נכניס לתנור על 170 מעלות כ20 דק’ עד שמזהיב מעט.
בזמן שתחתית הבצק באפייה , אפשר לעבוד על כיסוי הבצק והמלית.
נוציא את חלק הבצק שהכנסנו לפני למקרר,
נשטח על משטח עם נייר אפייה מעט מקומח,
הופכים את הבצק על מטריצה לאפייה ( במידה ואין לכם , ניתן לבצע סימונים עם סכין על גבי הפאי) , משטחים עם מערוך ומכניסים את הבצק עם המטריצה להקפאה לכ15 דק’.
למלית , נרתיח בסיר את המים\חלב עם החמאה, הסוכר , והדבש.
נוריד מהאש ונוסיף את הפרג , האגוזים הצימוקים וגרידת הלימון ונערבב עד עיסה אחידה.
לאחר כמה דק’ שהתקרר מעט , להוסיף את החלבון ולערבב.
בשלב הזה ולאחר שהבצק שיצא מהתנור מעט התקרר , אפשר לשפוך את מלית הפרג , ולאחריו להוציא את המטריצה עם כיסוי הבצק מההקפאה , ולהניח מעל ולהדק מעט .
לאפות בחום של 170 מעלות כ35 דק’ עד שמשחים מעט.
בהצלחה !!!