מאפה פילאס ממולא בגבינות
מתכון מאת – אילנה בוכריס
המרכיבים-
1 בצק פילאס( מופשר לילה במקרר).
100 גרם גבינה צהובה
100 גרם גבינה בולגרית
100 גרם גבינה לבנה
100 גרם גבינת טוב טעם/ ריקוטה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 ביצה
2 כפות קרנפלור.
אופן ההכנה –
מערבבים בקערה את הגבינות
מוסיפים ביצה וקורנפלור, ממשיכים לערבב הייטב.
מוציאים את הבצק מהמקרר,
ומחלקים ל- 3 מלבנים.
מורחים בכל חלק מהבצק 1/3 מהמלית ,
ומגלגלים.
מניחים בתבנית עם נייר אפיה
בצורת שבלול.
מורחים ביצה ומפזרים שומשום,
אפשר קצח, שומשום שחור.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
כחצי שעה, או עד השחמה .
אפשר להכין מראש ולחמם לפני הגשה.
כל הרגשות:
בינה ברזילי, מרים יושעי ו476 נוספים