עגבניות .
נתחיל מהעובדה המדהימה שעגבנייה היא בכלל פרי!
מרבית מן “הירקות” שאנו אוכלים, מבחינת ההגדרה הבוטנית הם בכלל פירות על פי האופי הביולוגי שלהם .
עגבנייה היא פרי הפורה מן הפרח, ולכן נחשבת כפרי , אך באופן מסורתי נכללת כמו לירק.
מגוון רחב מאד (מאד!) של זני עגבניות בעולם , הערכה היא שיותר מ7500 זנים ותת זנים .
זן מרכזי שאנו מכירים בשווקים אלה הם עגבניות הרומא (Roma) או עגבניות הפלם (Plum) שזה זן נפוץ המשמש למרבית מטעמי השיווק ברחבי העולם, בגלל צורתה המתאימה לבישול והתפתחותה המתמדת במקור, בישראל ידוע הזן יותר כעגבניות תמר.
עגבניות שרי- קטנות ומטריפות עגבניות השרי האהובות עלינו לסלטים ולאירוח .
זן קטן של עגבנייה, פופולרי בעיקר כחטיף, בסלטים, כקישוט לאוכל ובהכנת רטבים. טעמן של עגבניות השרי מתוק יותר מזו הרגילה.
שמה של עגבניית השרי ניתן לה בגלל שהיא מזכירה דובדבן, באנגלית “שרי”.
התנאים וחקלאות אולטימטיביים לעגבנייה-
אור השמש
חום
לחות
קרקע עשירה ואיכותית
הגנה מרוחות חזקות
השקייה נכונה ומאוזנת
יתרונות העגבנייה –
לעגבנייה הבטים בריאותיים מגוונים.
היא מקור מצוין לוויטמינים C, A ו-K, וכן למינרלים כמו פוטסיום.
העגבנייה גם מכילה אנטיאוקסידנטים כמו ליקופן, המשמשים להגנה על התאים מפני נזקי חמצון. נשמע שצריכת עגבניות יכולה להוות חלק מרכזי של תזונה בריאה.
חסרונות העגבנייה –
באופן כללי, העגבנייה היא פרי בריא .
אך חשוב לציין כי במקרים נדירים, יכולות העגבניות לגרום לתגובות אלרגיות או בעיות במערכת העיכול לכן כדאי לשים לב.
במקרים נדירים, אכילת עגבניות בכמויות גדולות על על קיבה ריקה, יכולה להגביר את החומציות במערכת העיכול ולגרום לתחושת כאב בבטן.
במקרים יוצאי דופן, עגבניות יכולות לגרום תחושת צריבות במקרה של אכילה בכמויות גדולות או אם יש רגישות אישית .
חשוב לציין כי רוב האנשים יכולים לצרוך עגבניות בכמויות סבירות ומאוזנות כמו כל דבר, כחלק מתזונה בריאה, והתרומה הבריאותית שלהן גדולה.
כאן תוכלו לגלוש למתכונים
מתכונים נבחרים עם עגבניות
“סלט חצילים ועגבניות מבית אמא”
“מניפת קציצות בקר ברוטב עגבניות עם תפוחי אדמה”
“קציצות בשר עם עגבניות שרי הכי טעימות שהכנתי”