לחמניות כשרות לפסח ללא גלוטן רכות וטעימות יצאו אש
מאת – לילך נגר
המרכיבים –
1 קובייה שמרים טריים כשרים לפסח
2 כפות סוכר
5 כפות שמן זית
כף שטוחה מלח
550 מ”ל מים פושרים
קילו קמח מולינו ירוק
אופן ההכנה –
לערבב בתוך קערת המיקסר מעט מהמים עם השמרים והסוכר ולהניח בצד למשך עשר דקות.
להוסיף את חבילת הקמח ואת שאר המים וללוש, כשנוצר בצק להוסיף תוך כדי לישה את השמן זית ואת המלח.
להמשיך ללוש במשך כ-5 דקות.
פיתות: לחמם תנור 240-250c, לחלק את הבצק ל- 10 יחידות לכדרר כל חתיכה ולשטח ידני או במערוך לפיתה עגולה, להניח על נייר אפיה מקומח מעט, להתפיח במשך 40 דקות, לאחר ההתפחה לאפות עד להשחמה.
לחמניות: להתפיח את הבצק למשך 60-70 דקות לאחר ההתפחה לחלק את הבצק ל 10-12 יחידות וליצור לחמניות להניח על נייר אפיה ולהתפיח במשך 30-40 דקות, לערבב חלמון ביצה עם כף שמן זית ולמרוח על הלחמניות לפזר שומשום או כל מה שאוהבים לאפות בחום 190-200c עד להשחמה.
בהצלחה !