גביניות שמרים בטעם של פעם
אין טעים מזה חובה בשבועות
אני רצה להכין ואתם ?
מאת – אילנה בוכריס
המרכיבים-
לבצק שמרים-
קילו קמח מנופה
כפית מלח
3/4 כוס סוכר (שתיה חמה)
200 גרם חמאה רכה
1 סוכר וניל
3 ביצים L
2 כפות שמרים יבשים
כוס וחצי מים פושרים(בערך).
מילוי גבינה-
500 גרם גבינת טוב טעם
500 גרם גבינת ריקוטה
ביצה אחת
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
3 כפות קונפלור.
(חופן צימוקים אופצייה)
סירופ-
כוס סוכר
כוס מים
לבשל ביחד כ-15 דקות
על אש נמוכה.
אופן ההכנה –
הכנת בצק השמרים-
בקערה מערבבים קמח ( עושים גומה שמים מלח ומכסים), מוסיפים סוכר, חמאה ביצים. וניל. ומערבבים ביחד. מוסיפים מים בהדרגה
ללוש היטב עד שמקבלים בצק רך ונעים.( אפשר במיקסר).
לכסות ולהתפיח שעה.
מחלקת את הבצק ל-4 חלקים שווים.
מרדדת את הבצק מלבן חותכת לריבועים.
להניח כף מלית (אפשר להוסיף ריבת תות או צימוקים).
לקחת את ארבע הקצוות, להדק למעטפה.
להניח בתבנית עם נייר אפיה
להתפיח חצי שעה.
למרוח ביצה.
לאפות בתנור שחומם מראש
ל-180 מעלות כ-20 דקות או עד הזהבה.
לאחר האפייה למרוח סירופ או לפזר אבקת סוכר.
תהנו חג שמח