קטגוריות
חגים חלבי עוגות עוגות גבינה צמחוני

עוגת החג עוקץ הדבורה מהממת

Dorit Ohayon
עוקץ הדבורה
מאת – Dorit Ohayon
המרכיבים – 
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 וחצי כוס קמח
חצי כוס חלב
50 גרם חמאה מומסת
1 סוכר וניל
1 אבקת אפייה
לקצפת:
1 שמנת מתוקה 500 מ”ל
2 כוסות חלב (חד פעמי קר)
2 פודינג וניל
לסירופ דבש:
2 כפות דבש
2 כפיות נס קפה
2 כפות חמאה
כוס סוכר
6 כפות חלב
לעיטור:
2 כוסות אגוזים קצוצים
אופן ההכנה –
להפריד את הביצים ולהקציף את החלבונים עד שנהיה יציב.
להוסיף את הסוכר וסוכר הוניל, ולהמשיך להקציף.
להוסיף את החלמונים, החמאה, החלב, הקמח ואבקת האפייה עד שהכל מתאחד.
לשפוך לתבנית עגולה.
לאפות ב150 מעלות עד שהקיסם יוצא יבש.
בשלב הזה נכין את הקצפת למרקם יציב.
ואת סירופ הדבש נרתיח בסיר עד שהכל נמס.
שהעוגה מתקררת, נפרוס אותה לרוחב, באמצע לשניים, ונשים באמצע בין השכבות מהקצפת.
בשכבה מעל נשים את סירופ הדבש, נעטר באגוזים ונשים במקרר לשעה לפחות להתייצבות.
בהצלחה!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *