זז עוגה הונגרית, “ג’רבו”.
עוגה מאוד מאוד טעימה, וקלה להכנה.
לאחרונה עשיתי אותה כבר 3 פעמים, עם סוגים שונים של ריבה,
אפילו גם פרווה.
טעם שחבל להפסיד…
מתכון מאת – Natasha Kharnam
המרכיבים-
500 גרם קמח,
200 גרם חמאה( או מרגרינה לפרווה)
1/2 כוס סוכר
10 גרם שמרים יבשים
1/2 כוס חלב(או מיץ תפוזים לפרווה)
שקית אחת של סוכר וניל
1 ביצה
1/2 שקיות אבקת אפייה.
מלית-
200 גרם אגוזי מלך
400 גרם ריבת משמשים
50 גרם סוכר
ציפוי-
150 גרם שוקולד מריר
100 מ”ל 38% שמנת מתוקה( או צימחית)
אופן ההכנה –
ממיסים את החמאה ומקררים.
מערבבים שמרים עם 1 כף קמח 1 כף סוכר מהכמות הכולל, להוסיף חלב פושר, ולתת לעמוד 15 דקות.
מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים תפיחת השמרים, ביצה, וניל, סוכר, אבקת אפייה, חמאה . לשים את הבצק כמה דקות טובות בערך 7 דקות תלוי בכל מיקסר.
מכסים במגבת ונותנים לעמוד 30 דקות לתפיחה.
בינתיים, מכינים את המילוי: לערבב את ריבה עם אגוזים טחונים וסוכר .
את הבצק לחלק לשלושה . כל אחד מהם לרדד לעלה דק. מרדדים את החלק הראשון, מניחים אותו על תבנית של תנור מכוסה נייר אפיה, מורחים חצי ממילוי, מכסים עם חלק שני של בצק , שוב מילוי ריבה שוב, ולכסות עם השלישי …
לאפות בתנור חומם מראש 30 דקות 180t °
אפשר לבדוק עם קיסם עם עוגה מוכנה
על העוגה לשים ציפוי שוקולד.
הציפוי:
מביאים את השמנת לרתיחה, שמים את השוקולד השבור ומערבבים עד שהוא נמס לחלוטין.
לשים על העוגה ולקשט
עוגה טעימה מאוד.
שיהיה בתאבון חג שמח