קטגוריות
Uncategorized

סיר של השמחות לשבת- סופריטו פצצה !

 

אילנית כרבי

סיר של השמחות לשבת- סופריטו פצצה !

זה סיר של השמחות
בול לשבת הקרובה
מאת – אילנית כרבי
המרכיבים-
קילו וחצי שוקייים,
5 תפוחי אדמה
חצי חבילה אפונה עדינה
בצל
2 כפיות שום כתוש
כף כורכום
כף מרק עוף
פלפל שחור גרוס
מלח
כף סילאן
פטרוזיליה יבשה
אופן ההכנה –
ננקה , נשטוף ונסנן את חלקי העוף( אני שמתי שוקיים)
בסיר רחב נטגן מעט את חלקי העוף ונניח בצד.
באותו הסיר נוסיף מעט שמן ונטגן בצל חתוך לקוביות קטנות ,
כשזה זהוב נוסיף 2 כפיות שום כתוש.
נוסיף כורכום
נוסיף תפוחי אדמה חתוכים לעיגולים ( בעובי 1 ס” מ) נטגן קלות . נוסיף את חלקי העוף ואפונה עדינה ,
ככוס וחצי מים רותחים עם כף מרק עוף, נוסיף פלפל שחור גרוס ,מעט מלח גס , כף סילאן. נכסה במכסה.
נבשל על אש נמוכה עד שהתפוחי אדמה רכים והעוף מוכן.
5 דקות לפני הסוף נפזר פטרוזיליה יבשה ונגיש.
בתאבון♥️
שימו לב אם יש צורך להוסיף מים אז להוסיף מים רותחים מהצד ובשום אופן לא לערבב את התבשיל
רק עם כף לשפוך מהרוטב על התבשיל

סופריטו הוא תבשיל עשיר ומגוון, המכיל בדרך כלל בשר,עוף, ירקות ותבלינים, המבושלים יחד לאורך זמן. מקורו של הסופריטו בספרד, אך הוא התפתח וגוון לאורך ההיסטוריה במטבחים רבים ברחבי העולם, כולל בישראל.

המאפיינים העיקריים של סופריטו:

  • בישול ארוך: הסופריטו מתבשל לאורך זמן איטי, תוך ערבוב קבוע, המאפשר לטעמים להתמזג ולהעמיק.
  • מרכיבים עשירים: הסופריטו מכיל בדרך כלל בשר, כמו בקר, עוף או חזיר, ירקות מגוונים, כמו בצל, שום, עגבניות, פלפלים ותבלינים ארומטיים.
  • גמישות: ניתן לגוון את הסופריטו במגוון דרכים, בהתאם למרכיבים הזמינים, לטעמים האישיים ולמסורות המקומיות.
  • מנה משביעה ומחממת: הסופריטו הוא מנה משביעה ומחממת, המושלמת לארוחות חורף קרות.

סוגים נפוצים של סופריטו:

  • סופריטו ספרדי: הגרסה הקלאסית של הסופריטו, המכילה בדרך כלל בקר, עגבניות, בצל, שום, יין אדום ותבלינים כמו פפריקה, כמון ואורגנו.
  • סופריטו איטלקי: גרסה זו דומה לסופריטו ספרדי, אך משתמשת ביין לבן במקום יין אדום, וייתכן שתכלול גם פטריות.
  • סופריטו קריבי: גרסה זו מתובלת יותר מהסופריטו הספרדי והאיטלקי, וייתכן שתכלול פלפל חריף, כוסברה, קצח ואגוז מוסקט.
  • סופריטו ישראלי: גרסה זו משלבת השפעות ספרדיות, מזרח תיכוניות וים תיכוניות, וייתכן שתכלול עוף, תפוחי אדמה , סילאן ותבלינים כמו כורכום, זעתר ופלפל שחור.

טיפים להכנת סופריטו:

  • השתמשו בבשר איכותי וטרי.
  • טגנו את הבשר והירקות היטב לפני הוספת הנוזלים.
  • השתמשו ביין איכותי.
  • הוסיפו מעט תבלינים לפי הטעם.
  • בשלו את הסופריטו על אש קטנה לאורך זמן.
  • טעמו את הסופריטו במהלך הבישול וערכו התאמות במידת הצורך.
  • הגישו את הסופריטו עם אורז, פירה או לחם.

סופריטו הוא מנה טעימה, משביעה ומגוונת, שניתן להכין בקלות בבית. נסו את אחד המתכונים הרבים ותיהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *