מלפפונים במלח ביתיים
מאת – צביה אורן
המרכיבים –
קילו מלפפונים ירוקים קטנים מהזן מלפפון שדה
4-5 שיני שום
כפית חומץ
מעט שמיר טרי
1 פלפל צ’ילי חריף חתוך לטבעות
מי מלח (על כל ליטר מים – 25 גרם מלח)
אופן ההכנה –
שוטפים את המלפפונים הקטנים היטב, משרים בקערת מים קרים כשעה.
מכינים את תמיסת מי מלח, על כל ליטר מים מוסיפים 25 גרם מלח גס.
מערבבים היטב עד שכל המלח נמס.
מעקרים את הצנצנת מאד חשוב.
מסדרים את המלפפונים בצנצנת כבישה עם עשבי תיבול והתבלינים ומוזגים את מי המלח.
סוגרים ומאחסנים בצל במשך 4-5 ימים.
יותר נכון עד שהמלפפונים מחליפים את צבען.
שהמלפפונים מוכנים מעבירים למקרר.
טעים במיוחד, הקרספיות והמעט חריפות נותן שיק מיוחד,
טעים במיוחד בכריך שלנו ובכלל תוספת לכל דבר.
17 תגובות על “כך תכינו מלפפונים חמוצים ביתיים כבושים במלח טעימים במיוחד”
אפשר מלפפונים בחומץ?
שימי חומץ
ניראה טוב מכינה אותו דבר
בלי חומץ.ולא משרה במיים
אנסה את המתכון, ששלחת
תודה.
כדאי מאד להוסיף קצת חומץ וזה מאריך את חיי המלפפונים הכבושים ואת הקריספיות.
לא מומלץ אם רוצים שזה יהי גם בריא
כמות המלח מאד חשובה וצריך למהול את המים עם 8 אחוז מלח כלומר 80 גרם לליטר
תודה
נראה נהדר ורוצה לנסות
כמה זה 25 גרם בכפית/כף??
כף מלאה
תישלחי לי בבקשה את המתכון של החמוצים לווצאפ בבקשה. 0527011908 איתמר. תודה
אשלח
בקבוצה
מומלץ יותר ללא חומץ אלא רק עם מלח. ניתן להוסיף עלי דפנה ופלפל אנגלי
לגמרי נכון ללא חומץ
הכנתי יצא מעולה.
מעולה
תוספת סלרי תעשיר את הטעם ואת האיכות.
חברים יקרים ,מניסיוני הרב , על כל כוס מים— כפית מלאה , לא גדושה של מלח גס — ואפשר גם במקום לעקר את הצנצנת ,(אני בכלל לא כובש בצנצנת , אלא בכלי פלסטיק פשוט ,שנסגר היטב ) לשפוך מים רותחים על המלפ’,לשים כמות יפה של שמיר מלמעלה , (השום יהיה למטה ,חצוי לשניים , רצוי שיניים גדולות של שום ) — ומיד לכסות . צריך שכלי הפלסטיק יהי מסוגל לעמוד בחום של מים רותחים— שלא יתעוות . החומץ רצוי למי שאוהבים , הוא מרשה את המלפ’ — ומעדן את המליחות .כמותו לפי בחירתכם .אני שם על קילו מלפ’— חצי כוס ח”פשל חומץ ! לשובע! לא אומרים בתיאבון !