הפעם פינקתי בלחמניות בשר מדהימות
מאת – אילנית כרבי
המרכיבים –
לתערובת הבשר:
חצי קילו בשר טחון
בצל קצוץ
כפית שום כתוש
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית כמון
מעט בהרט
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כף סילאן
חופן פטרוזיליה קצוצה
לבצק:
קילו קמח שמרים
חצי כוס סוכר
2 ביצים
כוס שמן
2 כוסות מים
כפית מלח
ביצה להברשה
שומשום לבן ושחור
אופן ההכנה –
לתערובת הבשר נטגן את הבצל, כשזה מזהיב, נוסיף את הבשר והשום הכתוש ונתבל.
לאחר כמה דקות נוסיף כף סילאן ופטרוזליה קצוצה.
כשמוכן נסנן את הנוזלים ונקרר.
לבצק:
בקערה נשפוך את הקמח, נעשה גומה ונוסיףאת הסוכר, הביצים, והשמן.
תוך כדי ערבוב נוסיף את המים.
לאחר לישה קצרה נוסיף את המלח.
כשהבצק רך ניתן התפחה של כ 40 דקות.
לאחר מכן נקרוץ עיגולים קטנים ונרדד דק כל עיגול, נמלא במילוי ונסגור לעיגול .
נשים על תבנית עם נייר אפייה נתפיח עוד כחצי שעה,
ונבריש בביצה עם כפית מים ומעט סוכר, ונפזר שומשום לבן ושחור.
נכניס לתנור על 175 מעלות עד לקבלת צבע יפה.
טיפים חשובים :
להקפיד לקרר את המילוי.
לרדד דק את הבצק ולעשות את הלחמניות קטנות כדי שזה יצא קליל ולא כבד.
טעים ברמות, בהצלחה!!!