קטגוריות
עוגות

פאי תפוחים להיט – קלאסי וטעים

צביה אורן
פאי תפוחים
מאת – צביה אורן
המרכיבים – 
כוס אוניברסאלית
1  ו- 2/3 כוס קמח
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
חצי כוס אבקת סוכר
קורט מלח
1 חלמון ביצה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות מים קרים
למלית:
5 תפוחי עץ ירוק גרנד סמיט מקולפים ומגורדים
3 כפות סוכר
1 כפית קינמון
חופן צימוקים
50 גרם אגוזי מלך גרוסים גס
1 כף פירורי לחם
אופן ההכנה – 
מערבבים במעבד מזון, את הקמח, החמאה, אבקת הסוכר, המלח ותמצית הוניל.
ממשיכים לערבל עד לקבלת בצק פירורי.
מוסיפים את החלמון והמים עד קבלת בצק אחיד.
על משטח עבודה מקמחים ולשים את הבצק,
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
לאחר שעה מרדדים את הבצק ומסדרים על גבי תבנית פאי.
לא לשכוח לשמן את התבנית,
ולהצמיד עם האצבעות מסביב .
מחוררים עם מזלג חורים על הבצק.
לוקחים 2 כפות ריבת משמש או כל ריבה שאוהבים, מניחים ומורחים על התבנית.
הכנת המלית:
את התפוחים המקולפים והמגורדים
מעבירים למסננת וסוחטים היטב את הנוזלים,
ומוסיפים את שאר המרכיבים.
מערבבים היטב ויוצקים על התבנית.
מיישרים קו,
לוקחים חלק מהבצק שנשאר וחותכים פסים לאורך ורוחב כמו שתי וערב, ומניחים מעל המלית.
מורחים מהחלמון לקבלת צבע.
לתנור ב180 מעלות 40-45 דקות עד שמשחימה..
טעימה במיוחד.
שהעוגה מתקררת מפזרים אבקת סוכר מעל.
בהצלחה!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *