מג’דרה נהדרת וקלה להכנה
המרכיבים-
כוס וחצי אורז יסמין
כוס עדשים ירוקות
שמן
כפית כמון
כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
2 בצלים
אופן ההכנה –
מבשלים במים רותחים חצי בישול את האורז ממש כמה דקות ומסננים ושוטפים
ובסיר שני עם מים רותחים מבשלים את העדשים חצי בישול מסננים ושוטפים.
בסיר רחב שמים מעט שמן ומוסיפים את התבלינים אורז ועדשים.
מוסיפים מים רותחים עד כיסוי (כ – 2 וחצי כוסות ) .
מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות.
מכבים את האש
בזמן הזה מטגנים ומקרמלים רצועות הבצל .
לאחר שהבצל מטוגן מכניסים חצי מהבצל לתוך האורז עם העדשים .
ומגישים עם בצל למעלה .
בתאבון.
מג’דרה: מאכל מזרח תיכוני עשיר בטעמים ומרקם!
המג’דרה היא מאכל מזרח תיכוני עתיק וטעים, המורכב מעדשים, אורז או בורגול, בצל מטוגן ותבלינים. היא ידועה במגוון יתרונותיה הבריאותיים ובטעמה הייחודי.
הנה כמה עובדות מעניינות על מג’דרה:
- מקור השם “מג’דרה” מגיע מהמילה הערבית “مجדרה”, שפירושה “מבושל יחד”.
- המג’דרה היא מאכל פופולרי במגוון מדינות במזרח התיכון, ביניהן לבנון, סוריה, ירדן, עיראק, מצרים וישראל.
- נהוג לאכול מג’דרה כארוחה עיקרית, כתוספת או כחלק ממגוון סלטים.
- המג’דרה היא מקור מצוין לחלבון, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.