קרם ברולה זו קלאסיקה שאף פעם לא מאכזבת על השולחן
המרכיבים –
500 מ”ל שמנת מתוקה 38%
1 מקל וניל או כפית מחית וניל איכותית
5 חלמונים גדולים
100 גרם סוכר לבן
סוכר חום דמררה לקרמול (אפשר גם לבן)
אופן ההכנה –
חממו את התנור מראש ל-150 מעלות (חום סטטי, לא טורבו).
בסיר קטן, חממו את השמנת עם מקל הוניל (או מחית וניל) עד לסף רתיחה.
הסירו מהאש והשאירו להצטנן מעט.
בקערה גדולה, ערבבו יחד את החלמונים והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה.
מזגו בהדרגה את תערובת השמנת החמה אל תערובת החלמונים תוך כדי טריפה מתמדת,
ותסננו את תערובת קרם הברולה דרך מסננת דקה אל קערות או כלי אפייה חסיני חום.
מלאו תבנית אפייה גדולה במים רותחים עד מחצית מגובה הקערות והניחו את קערות קרם הברולה בתוך תבנית המים הרותחים.
אפו את קרם הברולה 20-25 דקות, עד שהתערובת מתייצבת אך עדיין רוטטת במרכזה.
הוציאו את קרם הברולה מהתנור והניחו להם להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר ולאחר מכן העבירו למקרר לפחות לשעתיים.
לפני ההגשה, פזרו מעל כל מנה שכבה דקה של סוכר דמררה וקרמלו את הסוכר בעזרת ברנר גז עד לקבלת ציפוי קרמל זהוב ופריך.
בהצלחה!!!
טיפים בקטנה על קרם ברולה –
חשוב להשתמש בחלמונים טריים באיכות גבוהה.
ניתן להוסיף לתערובת קרם הברולה תבלינים נוספים לפי הטעם, כמו גרידת תפוז או לימון, קינמון או אגוז מוסקט.
אם אין לכם ברנר גז, ניתן לקרמל את הסוכר בתנור.
קרם ברולה ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים.