קובה פטנט – טריק גאוני
משתפת את המתכון – ירדנה ג’נאח
כשהבן אומר אמא בא לי קובה…
אחת ושתיים פושטת ידיים ומכינה את הקובה ״פטנט ״ של נונו ג׳רי …תגידו זה לא קובה ,זה כן קובה … יעידו האוכלים והסיר ניגמר … אליפות של קובה וכן בתהליך מאוד מאוד קצר .
המרכיבים –
1/4 קילו בשר טחון
1 בצל קצוץ
1/4 חבילה פטרוזיליה
1 עלה כרפס קצוצים
לערבב עם הבשר יחד עם
מלח ,
פלפל שחור ובהרט לקובה –
לצפות : בקערית 1 ביצה
בקערית שניה : סולת
אופן ההכנה –
לערבה תערובת בשר וליצור כדורים קטנים .
לקחת כדור בשר למרוח עליו מעט מביצה (לא להכניס לביצה פשוט מריחה קלה ) לגלגל בסולת
ושוב מעט מהביצה ושוב סולת,כך פעמיים.
להניח על מגש או ישר לזרוק לרוטב .
לקובה דלעת –
לטגן בסיר בצל ,עלי כרפס פרוס ,להוסיף דלעת חתוכה לקוביות.
להוסיף מלח ,פלפל, מרק עוף וכף רסק עגבניות .
מים ואז את הכדורים .
חצי שעה עד שהדלעת רכה.
לרוטב לקובה סלק – לגרד סלק אדום לתוך סיר ואת השני לחתוך לבשל במים עם מעט שמן 2 עלי כרפס וכף רסק עד לריכוך .
מלח , סוכר ולימון לפי טעמכם האישי .
תשתמשו בתרכיז רימונים שווה יותר ❤️
להכניס את הקובות לבישול בהחלט שווה❤️תודה נונו ג׳רי
2 תגובות על “קובה פטנט – זה טריק גאוני , מתכון קל ומהיר”
בוקר טוב אליהו.כבר שנתיים אני עושה את זה.אחלה פטנט.יוצא טעים.גם בפסח השתמשתי עם קמח מצה יצא משגע.
מתכון של הקובה ניראה מצוין אנסה נירשמתלאתר