קציצות דגים מנצחות לשבת
מאת – Amit Rave
המרכיבים –
לקציצות:
700 גרם דג מרלוזה טחון
300 גרם נסיכת הנילוס טחון
6-8 שיני שום
2 צרורות כוסברה
ביצה 2 כפות פירורי לחם
כף פפריקה מתוקה
כפית כמון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לרוטב:
2 גמבות חתוכות לרצועות
פלפל חריף חתוך לרצועות
6-8 שיני שום
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה
חצי כוס שמן
אופן ההכנה –
לקציצות הדגים נשים בקערה את הדגים הטחונים .
במעבד מזון נטחן את השום והכוסברה ונוסיף לקערת הדגים.
נתבל, נערבב היטב , וניצור קציצות דג מאורכות מעט .
נעביר למקרר לקירור ונעבור להכנת הרוטב.
בסיר רחב ושטוח , נשים את הגמבות, הפלפל החריף, והשום ונתחיל בטיגון קל.
לאחר כמה דק’ של טיגון , נכסה את הירקות במים רותחים ונבשל מספר דק’.
את התיבול נערבב יחד עם השמן בכוס , נוסיף את קציצות הדגים
ומעליהם נשפוך את השמן.
נערבב את הסיר בעזרת הידיות בעדינות ונבשל על אש נמוכה כשעה.
בתאבון!!!