עוגיות מלוחות – הכי מוצלחות
לפי המתכון של אילנה מנגן
תמי מורד
המרכיבים –
5 כוסות קמח לבן מנופה
כף מלח
שקית אבקת אפיה
50 גרם חמאה או מחמאה/נטורינה מומסת
כוס שמן
כוס מים חמימים בהדרגה
אופן ההכנה-
מכניסים את כל החומרים לקערה ולשים ידנית עד לקבלת בצק רך וגמיש, שמים בניילון ומניחים בצד במקרר לחצי שעה למנוחה.
יוצרים עיגולים כעכים, טובלים בקערית עם ביצה ומעבירים לקערית עם שומשום קלוי.
טובלים את העוגיה בשומשום משני הצדדים.
מניחים את העוגיות על נייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות טורבו
ועד שהעוגיות משחימות.
לאחר הקירור שמים בקופסא אטומה.