קטגוריות
עוף ראש השנה

עוף צלוי נימוח ומפתיע בטעם – מתכון מנצח לחגים

צילה שהרבני

 

עוף נימוח עם ירקות ברוטב משגע

מתכון מאת – צילה שהרבני

המרכיבים-

שקית תפוחי אדמה קטנים מקולפים וחצויים לשניים

5 כרעיים

בצל גדול חתוך לרצועות

2 ענפי סלרי חתוכים לרצועות דקות

3 שיני שום כתושות

חתיכה של ג’ינג’ר מגורדת

3 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות

1 פלפל אדום חתוך לרצועות

1 כפית כורכום

1/2 כפית צ’ילי יבש

1 כף גדושה פפריקה מתוקה

המצרכים לרוטב-

2 כפות רסק עגבניות

1/3 כוס טריאקי

1/3 כוס רוטב צ’ילי מתוק חריף

2 כפיות תבלין גריל עוף

1/2 כוס מים

רבע צרור עלי פרוזיליה

רבע צרור עלי כוסברה

אופן ההכנה-

מחממים תנור לום של 180 מעלות.

מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שלב של ריכוך חלקי, כ- 7 דקות .

לא לשפוך את המים נשתמש בהם בהמשך.

בסיר רחב מניחים את העוף, מפלפלים וממליחים ומטגנים עד להזהבה

מוציאים את העוף ומטגנים באותו סיר והשמן מטגנים את הבצל, עד להשחמה.

מוסיפים מלח , פלפל ,שום וג’ינג’ר, לערבב היטב.

מוסיפים את הסלרי ותפוחי אדמה, התבלינים ומערבבים היטב כ- 5 דקות .

מכינים את הרוטב:

בקערה מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב, עד לקבלת רוטב אחיד.

מסדרים את העוף מעל הירקות.

שופכים את הרוטב מעל העוף והירקות, מפזרים עלי כוסברה ופטרוזיליה

מוסיפים 1 כוס ממי תפוחי האדמה.

מכסים בנייר אפיה ונייר אפיה ומכניסים לתנור למשך שעה .

לאחר שעה מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים אפייה למשך רבע שעה נוספת.

להגיש עם אורז לבן או קוסקוס.

יצא מעדן.

בהצלחה ובתאבון🌷

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *