עוף נימוח עם ירקות ברוטב משגע
מתכון מאת – צילה שהרבני
המרכיבים-
שקית תפוחי אדמה קטנים מקולפים וחצויים לשניים
5 כרעיים
בצל גדול חתוך לרצועות
2 ענפי סלרי חתוכים לרצועות דקות
3 שיני שום כתושות
חתיכה של ג’ינג’ר מגורדת
3 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 כפית כורכום
1/2 כפית צ’ילי יבש
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
המצרכים לרוטב-
2 כפות רסק עגבניות
1/3 כוס טריאקי
1/3 כוס רוטב צ’ילי מתוק חריף
2 כפיות תבלין גריל עוף
1/2 כוס מים
רבע צרור עלי פרוזיליה
רבע צרור עלי כוסברה
אופן ההכנה-
מחממים תנור לום של 180 מעלות.
מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שלב של ריכוך חלקי, כ- 7 דקות .
לא לשפוך את המים נשתמש בהם בהמשך.
בסיר רחב מניחים את העוף, מפלפלים וממליחים ומטגנים עד להזהבה
מוציאים את העוף ומטגנים באותו סיר והשמן מטגנים את הבצל, עד להשחמה.
מוסיפים מלח , פלפל ,שום וג’ינג’ר, לערבב היטב.
מוסיפים את הסלרי ותפוחי אדמה, התבלינים ומערבבים היטב כ- 5 דקות .
מכינים את הרוטב:
בקערה מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב, עד לקבלת רוטב אחיד.
מסדרים את העוף מעל הירקות.
שופכים את הרוטב מעל העוף והירקות, מפזרים עלי כוסברה ופטרוזיליה
מוסיפים 1 כוס ממי תפוחי האדמה.
מכסים בנייר אפיה ונייר אפיה ומכניסים לתנור למשך שעה .
לאחר שעה מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים אפייה למשך רבע שעה נוספת.
להגיש עם אורז לבן או קוסקוס.
יצא מעדן.
בהצלחה ובתאבון🌷