רוזלך כי צריך משהו מתוק ליד הקפה
המרכיבים –
קילו קמח
4 כוסות מים
כף שמרים יבשים
כף מלח
3/4 כוס שמן זית או רגיל
למילוי :
ממרח נוטלה אפשר גם לשים שוקולד פרווה
אופן ההכנה –
במיקסר עם וו לישה , נשים את כל מרכיבי הבצק למעט המלח והשמן.
נלוש כ5 דק’ ונוסיף את המלח.
לאחר המלח נוסיף את השמן בהדרגה עד לבצק רך ואחיד .
נעביר לקערת התפחה, ונתפיח עד הכפלת הנפח.
נחלק את הבצק למספר שווה של כדורים גדולים כדי לפתוח על משטח העבודה לדף גדול, משהו כמו 4-5 כדורים.
נשים בצד למנוחה של 15 דק’ ותנחיל ליצור רוזלך!
נרדד על משטח מקומח את הבצק, נמרח באופן שווה את הנוטלה ונגלגל לגליל ארוך.
בעזרת סכין או קלף נחתוך לרוזלך ונעביר לתבנית עם נייר אפייה.
את הרוזלך נתפיח עוד כחצי שעה ונעביר לתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ 20 דק’ תלוי בחום התנור שלכם .
מומלץ להגיש חם ולפזר אבקת סוכר מלמעלה.
בהצלחה!