קטגוריות
ראש השנה

פרחי פילו פסטייה – המנה האהובה בראש השנה

חני קונאשוילי
כל ראש שנה אני מכינה
פילו ממולא בפרגיות בצל מקורמל ושקדים❤
מאת חני – קונאשוילי
המרכיבים-
ל14 יחידות.
בצק פילו
שמן
700 גר’ פרגיות חתוכות לקוביות קטנות.
4 בצלים חתוכים לקוביות
חצי כוס גפרורי שקדים
2 כפות סילאן
מלח. פלפל שחור.
כמון
ראס אל חנות
אופן ההכנה-
לטגן את הבצלים ב – 3 כפות שמן עד שהם מעט זהובים.
להוסיף את הפרגיות לטגן כ 10 דקות מידי פעם לערבב.
להוסיף תבלינים ואת הסילאן.
לערבב לבשל עוד 10 דקות.
להוריד מהאש.
להוסיף חצי צרור קצוץ של כוסברה או פטרוזיליה (אפשר לוותר) ואת השקדים.
לקרר לפני מילוי.
הרכבה:
לשמן את השיש בשמן
להניח דף פילו על השיש המשומן
למרוח שמן מעל דף הפילו.
בעדינות תוך כדי הרמה לסובב את דף הפילו פעמיים כמו שבשבת.
נוצר מרכז עם קיפולים.
להניח במרכז מילוי.
לקחת את שאריות דף הפילו לקפל מעל המילוי פעם מימין ופעם משמאל.
להדק היטב. להפוך ולהניח על נייר אפיה.
לשמן מלמעלה.
ולאפות ב200 מעלות עד להזהבה מלאה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *