עוואמה- סופגניות מהמטבח הסורי או הערבי
מדהימות
בטעם גן עדן
ביס חלומי
כוס מדידה חד פעמית חמה
מאת נועם זיגדון
המרכיבים-
תפוח אדמה בנוני מבושל וקלוף
2 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כפית סוכר
כוס וחצי מים פושרים
קורט מלח
2 טיפות תמצית ורדים
לסירופ-
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
מי זהר או מי ורדים
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה –
לבשל את תפוח האדמה עד ריכוך ולמעוך לפירה
שמים בקערה את יתר מרכיבי הבצק ומערבבים היטב
מוסיפים את תפוח האדמה הפירה, ומעבדים כמה דקות רצוי במעבד מזון או במיקסר
הבצק נוזלי.
מכסים את הבצק ומעבירים להתפחה של שעה
*לסירופ*
מביאים לרתיחה את כל מרכיבי הסירופ ומבשלים כ-10 דקות
מחממים שמן לטיגון עמוק לחום של 170 מעלות.
מעבירים את הבצק לשף זילוף ומזלפים לתוך השמן בעזרת מספריים חותכים חתיכה מהבצק ישירות לשמן אפשר בעזרת כף רטובה במים או בשמן
מטגנים עד להזהבה והופכים לצד השני.
מוצאים בעזרת כף מחוררת ומניחים במסננת מעבירים לטבילה בסירופ ומגישים
העוואמה טעים גם חם וגם קר
בהצלחה נועם זיגדון 💞