העוגה שאני תמיד חוזרת ומכינה אותה – והיא תמיד מנצחת
מתכון לעוגת הקרמבו שלי
מאת – Liat Bichachi
המרכיבים –
לבלילת העוגה:
6 ביצים מופרדות
כוס סוכר
חצי שקית אבקת אפייה
אבקת פודינג שוקולד
לקצפת:
2 מיכלי שמנת מתוקה
2 פודינג וניל
2 סוכר וניל
2 כוסות חלב
לקרם שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
30 גרם חמאה
3 כפות חלב
2 כפות סוכר
אופן ההכנה –
להכנת העוגה נתחיל בלהקציף את החלבונים על מהירות נמוכה.
תוך כדי הקצפה נוסיף את הסוכר בהדרגה לקערת המיקסר באיטיות ולאחר מכן נגביר מהירות.
לאחר שהקצף מוכן ויציב נוסיף את אבקת האפייה ואת אבקת הפודינג שוקולד במצהירות איטית.
לאחר הטמעת האבקות נוסיף את החלמונים עד איחוד ונעצור.
נחמם תנור לחום של 180 מעלות,
ונשפוך את בלילת העוגה לתבנית מעט משומנת ל- 35 דקות אפייה.
בנתיים נעבור להכנת הקצפת .
בקערת המיקסר (הנקייה והיבשה!) נשים את כל מרכיבי הקצפת ונתחיל להקציף, עד לקבלת קצפת יציבה.
להכנת קרם השוקולד נשים את כל המרכיבים בסיר קטן על אש נמוכה או במיקרו בצלחת בכמה פולסים עד להמסת השוקולד ואיחוד כל המרכיבים לכדי קרם.
לאחר שהעוגה יצאה מהתנורנניח אותה בצד שתתקרר, ונעבור להרכבת העוגה .
נשים את הקצפת בשכבה אחת מעל העוגה, נזלף מעלייה את קרם השוקולד ונעביר לקירור.
אפשר לפזר מעל השוקולד עוד קישוטים מה שאוהבים.
בהצלחה!
לעוד מתכוני עוגות לחצו כאן!