
מתכון לעוף חגיגי עם פירות יבשים
המרכיבים –
בצל
4 כרעיים
פטריות טריות סלסלה
כחצי כוס או כוס פירות יבשים מעורב
משמשים , צימוקים , שזיפים, חמוציות
מלח
פלפל שחור
3 כפות סילאן
מעט פפריקה
חצי כוס יין אדום
אופן ההכנה –
בסיר שאפשר להכניס לתנור , מטגנים בצל אחד גדול , מוסיפים כרעיים/שוקיים ומטגנים טוב טוב משני הצדדים , מוסיפים פטריות טריות , מוסיפים שזיפים , צימוקים, משמשים , מתבלים במלח , פלפל שחור אנגלי , מעט מאוד פפריקה אדומה , ובסוף בוזקים על הכל סילאן בנדיבות ויין אדום.
מכסים עם מכסה ומבשלים כ 20 דקות עד שהעוף מתרכך מעט. מעבירים לתנור לעוד כחצי שעה על 200 מעלות .
לבדוק שהכל מבושל ורך.
בתאבון 🙂