קטגוריות
עוף

עוף עם פירות יבשים

ליאת אבני

 

 

מתכון לעוף חגיגי עם פירות יבשים

 

 

המרכיבים –

בצל

4 כרעיים

פטריות טריות סלסלה

כחצי כוס או כוס פירות יבשים מעורב

משמשים , צימוקים , שזיפים, חמוציות

מלח

פלפל שחור

3 כפות סילאן

מעט פפריקה

חצי כוס יין אדום

אופן ההכנה –

בסיר שאפשר להכניס לתנור , מטגנים בצל אחד גדול , מוסיפים כרעיים/שוקיים ומטגנים טוב טוב משני הצדדים , מוסיפים פטריות טריות , מוסיפים שזיפים , צימוקים, משמשים , מתבלים במלח , פלפל שחור אנגלי , מעט מאוד פפריקה אדומה , ובסוף בוזקים על הכל סילאן בנדיבות ויין אדום.

מכסים  עם מכסה ומבשלים כ 20 דקות עד שהעוף מתרכך  מעט. מעבירים לתנור לעוד כחצי שעה על 200 מעלות .

לבדוק שהכל מבושל ורך.

בתאבון 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *