
העוגה הכי טעימה שיש
והיא כשרה לפסח
אני רוצה לפרגן לענת חן
על עוגה מושלמת שהמליצה
המלכה של פסח-
העוגה הכי טעימה שיש
והיא כשרה לפסח
העוגה בלי קמח בכלל
הכל לפי מידה כוס אוניברסלית
המרכיבים-
6 ביצים מופרדות
כוס ורבע סוכר
שקית אבקת אפייה
שקית סוכר וניל
כוס אגוזי לוז טחונים גס
כוס אגוזי מלך טחונים גס
כוס שקדים טחונים גס
כוס קוקוס
שוקולד מריר מגורד גס
רבע כוס שמן
לקרם –
2 קצפות שמנת מתוקה או צמחית (לפרווה)
שקית פודינג וניל (לחלבי)
או 2 כפות גדושות של פודינג לפרווה
4 כפות אבקת סוכר.
כף אבקת נס קפה
אופן ההכנה-
להקציף חלבונים,
להוסיף את הסוכר בהדרגה. לאחר שנוצר קצף יציב,
להוסיף וניל וא. אפיה.
לאחר מכן להוסיף חלמונים ואת כל שאר המרכיבים בהדרגה ובקיפול עדין.
ולערבב עד לאחידות .
לחמם תנור לחום 170.
לשמן נייר ולהניח על תבנית של התנור .
לשפוך את התערובת ולשטח על כל הנייר.
לאפות במשך כ- 35 דקות.
לצנן את העוגה.
להקציף 2 קצפות שמנת מתוקה או צמחית (לפרווה)
שקית פודינג וניל (לחלבי)
או 2 כפות גדושות של פודינג לפרווה
4 כפות אבקת סוכר.
כף אבקת נס קפה
לחתוך את העוגה לשלושה מלבנים לאורך.
להרטיב את העוגה עם כוס נס קפה בלי חלב.
להניח שכבה ראשונה להרטיב עם נס קפה,
למרוח קרם.
להניח עוד שכבה וכך הלאה עם שלושת השכבות
(כל שכבה להרטיב עם 3 כפות
של נס קפה ללא חלב)
לסיים בשכבת קרם .
מעל אפשר לפזר שוקולד מגורד,
או 200 גרם אגוזי פקאן מסוכרים ואגוזי מלך קצוצים עם סירופ מייפל מעל.
לקרר לילה במקרר…
חשוב מאוד להתיצבות וספיגת טעמים .
העוגה טעימה יום למחרת.
בהצלחה וחג שמח.
( אם רוצים לאפות את העוגה עגולה
אפשר לחלק מראש את הבלילה ב – 3 תבניות חד פעמיות בקוטר 20 או 22 ס”מ.)
